Monday, May 19, 2008

Tun Mahathir tubek UMNO

Persoalan bagi aku, bakpo Tun tubek parti hok dia jadi ahli lamo doh?

Ore lain baru sibuk nok daftar, nak jadi pemuda lah, nak jadi putera la puteri lah...

Tak sempat pun orang lain siap kad keahlian, otai yang sudah menjadi ahli semenjak tahun 1946 ini pula mengejutkan orang ramai dengan tindakannya keluar dari parti tersebut.

Mari kita memandai...

Pendapat aku la... maybe dia ni gentlemen, sekarang penyiasatan kes klip video VK Lingam sedang giat dijalankan. Tun juga turut terkena tempiasnya.

So, terlibat atau tidak, beliau taknak kesan best atau tidak best itu boleh merosakkan kesucian dan ke kredibilitian parti... Yeahhh hebatnya sikap memandai aku...

Tapi dalam laporan media lain memberitahu, Tun nak boikot kepimpinan PakLah... Sebab dia pun ajak orang lain keluar parti juga.

Haaaa... mari kita sama pikirkan dan renungkan... Kita muhasabah diri kita dulu... Pastu kita muhasabah diri Pemimpin kita, bekas pemimpin kita dan parti mana-mana yang ada kat negara ni.

Once kita kenalpasti keikhlasan dan kejujuran mereka, samada pada negara ke, bangsa ke, bank akaun ke atau kerana Allah taala dan Muhammad s.a.w. then baru kita buat penilaian.

Yeah aku yang hebat dan poyo lagi... Sibuk nak kaji pasal negara. hehehe sebab melibatkan kaum la katakan... Kita nak la setiap kaum buat apa yang telah ditetapkan dalam perjanjian masa nak merdeka dulu.

Taknak la Cina buat ekonomi, politik dan semua. India buat benda professional dan Melayu buat blog jer... hehehe... nak la sama adil... takpun lebih kat melayu sikit ke... hehehe kasi can la... melayu kan tuan rumah yang mulia dan dah tak kutip sewa sekarang hik hik hik...

So, tak sabar bila la kekacauan parti nak setel.

Baru boleh hidup dengan aman dan tenteram. Buat jer satu agama, satu parti dan satu bangsa. Sempoi sikit... senang nak tadbir dan semua jadi disiplin. Yeah... aku masih memandai.

Ok Tun, Paklah... steady deh... semoga cepat sembuh.

Anwar pulak, steady jugak deh... usaha anda memberi kesedaran pada negara.

Yang paling steady Tok Guru Nik Aziz, sebab parti dia, ideologi dia dan kepimpinan dia adalah sama dengan instruction dari tuhan muka bumi yang ada macam2 kaum dan parti ni iaitu ISLAM, Al Quran dan Sunnah...

The Best and Perfect Religion is ISLAM...

Selamat Aman Makmur, Insyaallah

TAKBIR!!! ALLAHUAKBAR!!!

No comments:

Post a Comment